Десетте най-големи грешки на мениджмънта в хотелиерството и ресторантьорството


Съществуващите мениджърски теории са с положителна насоченост. Методите и техниките в тях описват начина на управление, но оставят в страни това, което би могло да се случи:

  1. Липсата на усъвършенстване и развитие води до липса на мотивация на персонала.
  2. Ръководителите на обекта не са треньори .
  3. Няма правилно отношение към елемента време – погрешен мениджмънт на времето.
  4. Посредствеността задоволява.
  5. Липса на творческо развитие.
  6. Традиционализмът спира навлизането на новости във фирмата и обекта.
  7. Ръководният екип е престанал да се образова.
  8. Качеството се възприема като задоволеност на клиента.
  9. Извършват се рационализации и подобрения на погрешното място.
  10. Липса на висококачествено обслужване в обекта.

Доверието е най-важно в отношенията между ресторантьорски мениджъри и служители – статия на Horemag.bg

Туризмът е сектор, който се основава на постоянни отношения с хората! Полезно е в туристическите обекти да има въведени минимални стандарти!

Проучвания на 10 генериращи пазара – Презентация на Ролф Фрайтаг, Изпълнителен директор на ИПК Интернешънъл – София, 14 Юли 2011 г.

Възложител: Министерство на икономиката, енергетиката и туризма
Изпълнител: Консорциум АТЦ Консултанти, ИПК Интернешънъл и Кавангард ЕООД

Обърнете се към нас,“НАССР Консултинг“ ЕООД!

Нашите квалифицирани експерти ще направят всичко възможно, Вашата фирма да се справи със съвременните предизвикателства.

Поискайте допълнителна информация или оферта!

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.