Пътеводител към интересни места в България


По проект, финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и от държавния бюджет на Република България, в интернет заработи събитиен пътеводител към интересни места в България. Новият пътеводител е част от Кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм в България, финансирана по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013″.

Той насочва туристите към интересни места в България и им помага да организират бъдещите си маршрути. Намира се в сайта www.potarsi.bulgariatravel.org и информира лесно и бързо за важни туристически обекти и прояви у нас.

Целта на кампанията е да засили интереса на повече българи към потреблението на вътрешните туристически продукти в културнопознавателния, СПА и уелнес, еко и селския туризъм, както и да насочи вниманието им към по-непопулярни или новообособени туристически дестинации.

Търсенето на полезна информация се осъществява по три начина: по дата, според типа събитие и по място на провеждането му. Проявите са групирани в различни категории: празник на града, фестивал, събор, култура и изкуство, традиция и чествания, храни и напитки, походи и други.

Освен че информира за събития, сайтът www.potarsi.bulgariatravel.org дава възможност за удобен достъп и до информация за различни райони и забележителности в България. При клик върху рубриката „Места“ сайтът директно препраща към интерактивната туристическа карта на страната ни в сайта www.bulgariatravel.bg.

Още преди старта на кампанията организаторите на събитийния календар са изпратили писма до всички общини в България, с молба да бъде предоставена информация за предстоящи културни събития и интересни туристически дестинации. Ако не намирате информация за Вашият район, то това означава, че в МИЕТ не е получен отговор от общината за значими туристически обекти и събития от града и региона досега, за да бъдат включени в събитийния календар.

Информацията в събитийния календар се обновява непрекъснато. МИЕТ разчита на активното участие на граждани, туристически сдружения и други, които да съдействат той да се развива и обогатява.

Информация и снимки за минали или предстоящи събития могат да изпращат хора, организации и институции на електронен адрес office@reforma.bg.

Информацията трябва да включва място, дата и описание на събитието и по възможност – снимки.

И не забравяйте да актуализирате подадената от Вас информация, ако са настъпили промени или да предложите за коригиране съществуващата.

 

Източник: МИЕТ, Новини – 26 януари 2011 г.
http://www.mi.government.bg/pr/news/archive.html?Month=1&Year=2011

 

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на туризъм. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.