Д-р Райна Иванова, БАБХ: Проверка на състава, произхода и срока на годност гарантира качествени стоки на великденската трапеза


Освен проверките, които извършваме на основание направена оценка на риска на всеки един обект, по време на празнични, официални, религиозни празници ние извършваме извънредни проверки с цел да бъдат защитени потребителите. В случая ние извършваме също такива засилени проверки, които започнаха от 3 април и ще приключат след Гергьовден. По време на великденските празници, по време на гергьовските празници, 1 май ние ще извършваме такива засилени проверки. В празничните и почивните дни също ще имаме дежурни инспектори, които ще приемат сигнали и жалби на потребителите, а също така ще извършват проверки по обектите. При тези засилени проверки ние ще проверяваме предприятия за производство и търговия с храни, ще проверяваме складове за търговия на едро, магазините, заведения за обществено хранене, тържища, пазари. Изобщо ще бъдат обхванати всички обекти за проверка, които ги проверяваме на база на оценката на риска. Също така по време на тези празници и почивни дни ние с по-особено внимание ще проверяваме храните, които традиционно се консумират по време на великденските празници, а това са яйца, агнешко месо, козунаците, боите за яйцата, пресните плодове и зеленчуци. Разбира се, ние ще проверяваме и другите храни със същото внимание, но понеже тези са традиционно консумирани храни от българите, затова ще бъде по-голямо вниманието при проверката на тези храни. Още прочетете на линка… 

http://m.focus-news.net/?action=opinion&id=42584

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.