Национален експортен портал


Национален експортен портал – инструмент за подпомагане навлизането и успешното позициониране на българските предприятия на чуждестранните пазари.

Целта на портала е да се предоставят специализирани услуги и да се облекчи достъпа на българските предприятия до актуална и полезна информация за насърчаване на експорта. Експортният портал действа като посредник при установяване на контакти между български МСП и чуждестранни компании, както и при предлагане на стоки и услуги. Чрез портала се поддържа база данни с фирмени записи на експортноориентирани български предприятия.

Регистрацията и предоставяната информация в портала са безплатни.

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ. Запазване в отметки на връзката.

2 Responses to Национален експортен портал

  1. Maxime каза:

    Zdraveite
    Bihme gelali da razberem kakva e prozedurata i neobhodimite dokumenti,koito triabva da podgotvim za otvariane na zavedenie tip barza zakuska,pizzaria,v koeto vsi4ko shte se proizvegda na miasto.Namerili sme dve podhodia6ti zavedenia (..za nas),ot koeto triabva da reshim koe da bade to.Ednoto se namira na parter v malak targovski zentar a drugoto e bilo do momenta sas status na magazin za plodove e zelen4uzi sas sanitaren vazel samo i se namira pod Gileshtna Sgrada .Tova koeto razbirame savsem malko e vsicko koeto se kasae po OV(otoplenie e ventilazia,) kak i otkade se nabavia ..,znaia 4e ako e v pome6tenie pod gile6tnata sgrada triabva da se sabirat primerno i podpisi ot horata koito giveiat otgore za napraviane na OV(otoplenie i ventilazia ) a ako e v targovskiat zentar neznam vaob6te kak stoiat ne6tata s tova OV ..i eventualno za kakva pari4na suma 6te e nugno da otdelim za proekt i napravata na OV i VK !!?
    Blagodarim vi za vnimanieto

    Харесвам

    • Здравейте Maxime,
      Преди да вземете окончателно решение и изберете подходящо помещение се уверете за следното:
      – какво е предназначението му, съгласно удостоверението за въвеждане в експлоатация (независимо за какво се е използвало до сега!),
      – собственикът ще Ви даде ли писмено съгласие за извършване на промяна на статута и за изграждане на вентилацията,
      – има ли условия за изграждане на вентилация,
      – какви са съседните помещения, около Вашето,
      – биха ли се съгласили съседите?
      След това се възлага промяна на предназначението и се изготвят архитектурни проекти, в т.ч. част: Технология и част: ОиВ, ВиК и др.. След като се установят съществуващите условия и потребности за Вашият обект, ще може да получите ценова оферта от архитект.
      Има и друга възможност – да използвате друг вид вентилационен чадър с паров кондензатор (втечнява парите и ги отвежда в канализацията), който се поставя над конвентомата.

      Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.