„ЗЕЛЕНИ“ РАБОТНИ МЕСТА


През 2010 г. с изменението на Закона за насърчаване на заетостта (ДВ бр. 59 от 31 юли 2010 г.) се въведе нова насърчителна мярка за разкриването на „зелени” работни места.

Според определението, дадено в закона, „зелени” са работните места, които са разкрити в икономически дейности, свързани с производството на стоки и предоставянето на услуги, подпомагащи опазването на околната среда, съгласно списък с икономически дейности, утвърден от министъра на околната среда и водите и министъра на труда и социалната политика. 

Насърчителната мярка предвижда за всяко разкрито „зелено работно място”, на което е наето безработно лице с непрекъснато поддържана регистрация не по-малко от 6 месеца, насочено от поделение на Агенцията по заетостта, на работодателя да се предоставят парични суми за времето, през което лицето е било на работа, но за срок не повече от 6 месеца.

Какво трябва да знае работодателят – „Зелени” работни места?

Повече информация можете да намерите на интернет страницата на Министерството на труда и социалната политика, Агенция по заетостта: http://www.az.government.bg – „Мерки за заетост и обучение”, раздел „Наемане на безработни лица с непрекъснато поддържана регистрация с не по – малко от 6 месеца на „зелени” работни места”.

Прочетете още информация в секция НОВИНИ.

Можем ли да направим нещо за Вас?

УСЛУГИ
ОНЛАЙН УСЛУГИ
АБОНАМЕНТ

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС – КОНТАКТИ!

 

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на Без категория. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.