Интервю с проф. Пламен Моллов-изп. директор на БАБХ – за агенцията и дейността й, предстоящи промени


22.01.2014г., Интервю с проф. Пламен Моллов-изп. директор на БАБХ – за агенцията и дейността й, предстоящи промени…

Автор: Интервю на Мария ПЕТРОВА, в.МАРИЦА

Бих отличил един основен проблем, който засега затруднява моята работа. Това е недостатъчната синхронизация между отделните звена и дирекции в агенцията. Също така между централно управление и областните дирекции има дублиране на много дейности, недобра координация и стремеж да се сепарират определени области, което противоречи на идеята за създаване на агенцията. 

…В момента разработваме нов панел към сайта на агенцията, който ще бъде портал към всички социални мрежи. Целта е информацията от нашите проверки и различни указания за потребителите да достигат до най-широк кръг от хора и обратно. При сигнали на потребители веднага да включваме в действие наши екипи по места, т.е. стремим се към друг контрол, към който активното общество да бъде привлечено. Така с отварянето си агенцията ще бъде полезна и ефективна както по отношение на контрола, така и на превантивната дейност и за всичко ще има прозрачност. Даже смятам да привлека медиите като тестова група, но това ще стане с отварянето на новия сайт.

В държавната администрация един от проблемите е, че нещата се случват по-бавно, отколкото идват идеите, за разлика от частния бизнес, където те са паралелни, но ние ще сме готови с нашата концепция и предложение за промяна на устройствения правилник не по-късно от края на другия месец. Поставил съм си реалистичен срок, защото се изискват доста анализи и оценки. Убеден съм, че преди лятото Агенцията по храните ще има нов облик…Прочетете още >>>

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на КОНТРОЛ И САНКЦИИ, полезна информация. Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Интервю с проф. Пламен Моллов-изп. директор на БАБХ – за агенцията и дейността й, предстоящи промени

  1. Afrodita каза:

    Страхотен е!

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.