ДА ИЗЧИСТИМ БЪЛГАРИЯ!


Национална кампания „Да изчистим България за един ден“

Как можем да направим България по-чиста и приветлива?

Първата стъпка е да имаме съзнание и желание да направим България по-чисто място. Второ – когато видим боклук, да го заснемем. Прибираме се у дома и изпращаме направената от нас снимка на интернет адреса daizchistim.bg, като по този начин участваме в попълването на картата.

Денят за националното почистване на България е 21 април 2012 година.

Целта е да се организира едновременно акция за почистване в един ден във всички общини на България. Необходимо е да мотивираме максимален брой доброволци да се включат в акциите за почистване, да провокираме положителна промяна в съзнанието на хората и да се борим за промяна на нормативната уредба, за да има реални резултати.

Включете се и вие, и вашите деца в програмата за обучение „ЧистоЗнание“, която е част от кампанията „Да изчистим България за един ден“. Участвайте в попълването на интернет-картата на замърсените зони за да направим България по-чисто място.

Какво трябва да направя?

  • След като профилът ти бъде създаден, избери „Маркирай” (за посочване на замърсено място) или „Включи се” (за регистрация като организатор)

За маркиране на замърсено място трябва да се изберат точните му координати, да се посочи какъв тип са отпадъците (леки или тежки битови, строителни, индустриални), както и приблизително какво е количеството им. Има възможност да се въведе и допълнителна информация за замърсения район. Снимката е задължителна.

За да се регистрираш като организатор, условието е да попълниш въпросника ни, в който да посочиш от колко човека е твоят отбор, да избереш място за почистване (от посочените на картата или ти да маркираш такова), както и да дадеш допълнителна информация за организацията по почистване – дали имаш осигурен транспорт и материали за почистване, както и да оставиш контакти за обратна връзка.

 

КАРТА НА ЗАМЪРСЯВАНИЯТА 

 

Датата за почистване на страната е 21 април 2012.

„Да изчистим България за един ден“ – една чисто твоя кампания!

 

Източник: bTV

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на Без категория. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.