2010 in review


The stats helper monkeys at WordPress.com mulled over how this blog did in 2010, and here’s a high level summary of its overall blog health:

Healthy blog!

The Blog-Health-o-Meter™ reads This blog is doing awesome!.

Crunchy numbers

Featured image

A helper monkey made this abstract painting, inspired by your stats.

A Boeing 747-400 passenger jet can hold 416 passengers. This blog was viewed about 1,300 times in 2010. That’s about 3 full 747s.

In 2010, there were 10 new posts, growing the total archive of this blog to 15 posts. There were 9 pictures uploaded, taking up a total of 228kb. That’s about a picture per month.

The busiest day of the year was October 26th with 47 views. The most popular post that day was ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ИЗИСКВАНИЯ.

Where did they come from?

The top referring sites in 2010 were odit.info, econ.bg, reklamator.com, webcache.googleusercontent.com, and biznes-katalog.com.

Some visitors came searching, mostly for haccp.consulting, vazmojni gre6ki v upravlenieto na hotelierstvoto, and постановление на министерски съвет №264 от 09.11.2010 г..

Attractions in 2010

These are the posts and pages that got the most views in 2010.

1

ПРЕДЛОЖЕНИЕ И ИЗИСКВАНИЯ May 2008
4 comments

2

ЗА ФИРМАТА September 2010

3

НОРМАТИВНИ АКТОВЕ September 2010

4

УСЛУГИ October 2010
6 comments

5

ОПАСНОСТИ ПРИ ХРАНИТЕ October 2010
1 comment

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на Без категория. Запазване в отметки на връзката.

10 Responses to 2010 in review

  1. Фаянс каза:

    От особено значение има фирмата,която изберем да ни свърши тези услуги и се радвам че ни пишете и показвате тази графика.Все пак ако всичко е както трябва при системата за самоконтрол,още при самото изготвяне ще се уточнят всички изисквания за помещенията, персонала, храните, отпадъците, вредителите, транспортирането, и какво ли още не. Ще се спестят доста пари и най вече време.

    Харесвам

  2. Тук давате много полезна информация за магазините и това какви документи ще са необходими ако човек иска да си отвори магазин. Лично на мен сега ми предстои доста голям ремонт и искам да се насоча към правилните фирми и цветове понеже един цвят можем да намерим със съвсем различни шарки, фладер и релеф. Повърхността е много приятна на допир, материалът е подходящ както за под така и за стени, както прочетох на много места, но в крайна сметка не се знае кога икой ще ни излъже, затова харесвам вашите страните и информацията,която ни давате.

    Харесвам

  3. Emin каза:

    Amin nie c momenta imame dva obekta ediniq e 30 kvadrata kideto ste e tranjornata a v drugiq obekt koyto e gore dolu 60 kvadrata. Tova ste e magazina kideto ste se prodava alcohol i cigari sokoladi kafe na zirna gazirani napitki i nay razlicni vidove kolbasi

    Харесвам

  4. Emin каза:

    Zdraveyte
    Iskam da popitam iskam da otvorq edin magazin za meso i tranjorna
    imam obekt koyto e s visocina 2.60 i diljina 6 metra
    obekta moje da se izmiva ot vitre
    izcqlo e fayans i terekot
    ima topla vodA ima toletna do obekta i siblekalnq
    kakvi drugi iziskvaniq trqbva da dopilna i kakva dokumentaciq trqbva da izvir6vam za da otkriq legalno magazina i tranjornata

    Харесвам

    • Здравейте Емин,
      За да се регистрира и функционира магазин за месо с транжорна са Ви необходими:
      1. Разрешение за ползване за магазин за хранителни стоки – искайте от собственика всички архитектурни проекти и разрешението за ползване на обекта
      2. Технологична документация (ТД) за видовете полуфабрикати, които ще произвеждате – в зависимост от това какви месни изделия ще предлагате, каква обработка ще има, предварително опаковане ще се прави ли, къде ще се продава – само в магазина или и в др. търговски обекти и т.н.
      3. Система за самоконтрол – при изготвянето й ще се уточнят всички изисквания за помещенията, персонала, храните, отпадъците, вредителите, транспортирането, технологичната обработка на суровините и т.н.
      4. НАССР система – свързана е с храните и осъществяваните дейности – с нея се анализират опасностите, рисковете от замърсяване, наблюдението на извършваните технологични операции и т.н.
      5. Обучение на персонала за прилагане на изготвената документация
      6. Заявление за регистрация в ОДБХ
      7. Уведомление за регистрация на МПС за транспорт на храни.

      Важно е да уточните видовете храни, които ще предлагате в магазина – само месо и месни изделия или ще има и др. стоки, какво месо ще транжирате – свинско, телешко, пилешко и др., охладено или замразено ще е, какви изделия ще произвеждате и как ще ги предлагате – опаковани или неопаковани, ще извършвате ли мариноване и т.н.? Не става ясно колко големи са помещенията и има ли възможност да извършвате всички дейности, които сте предвидили? Изпратете ми на ел. поща скица на помещенията и отговор на въпросите, за да мога да Ви дам по-конкретно становище, както и ценово предложение, ако желаете!

      Харесвам

      • Yordan Kolev каза:

        Здравейте.
        Интересува ме същия въпрос. Мястото е около 30 квадрата без изградена сграда, месото което искам да предлагам е охладено свинско и телешко опаковано. Възможно ли да ми пратите повече информация за цените.
        Благодаря

        Харесвам

        • Здравейте г-н Колев,
          Изискванията за разкриване на хранителен магазин са следните:
          1. Сграда/Помещения – да е изготвен и одобрен архитектурен и технологичен проект, с издадено разрешение за ползване на името на обекта;
          2. Дейност и за храните – според видовете храни, които ще се предлагат:
          – технологична документация (ТД) за всички видовете изделия, които ще се произвеждат от Вас в обекта – в нея се включват всички технологични изисквания и процеси, свързани с производството им – класификация на изделията, суровини, технологична обработка, съхранение, опаковане, етикиране, транспорт, производствен контрол, показатели за анализиране на изделията, документация и др.;
          – Система за самоконтрол – включва изисквания за помещенията, персонала, храните, отпадъците, вредителите, транспортирането, технологичната обработка на суровините и т.н.;
          – НАССР система – анализират се опасностите, рисковете от замърсяване, наблюдението на извършваните технологични операции и т.н. – в зависимост от осъществяваните дейности могат да се приложат само процедури по НАССР;
          3. Обучение на персонала за прилагане на изготвената документация;
          4. Заявление за регистрация в ОДБХ;
          5. Уведомление за регистрация на МПС за транспорт на храни.

          В случай, че имате допълнителни въпроси се свържете с мен за по-подробна консултация или ми изпратете по ел. поща повече информация, чертежи и др. данни за помещенията, какви видовете изделия ще произвеждате и какви др, хранителни стоки ще продавате, в какъв етап сте в момента, колко спешно Ви е необходима документацията, местоположение на обекта и др..
          По време на проектирането мога да Ви консултирам по всички въпроси.
          Ценово предложение ще получите по ел. поща само за дейностите по т. 2 до 5, след получаване на допълнителна информация от Вас.

          Харесвам

          • Yordan Kolev каза:

            Интересува ме чисто информативно за момента. Идеята ми е още в процес на обмисляне и исках да знам колко би струвало като цена. Възможно ли е да ми кажете цена на подобен проект който сте правили.

            Харесвам

          • Здравейте г-н Колев,
            За осъществяването на този проект не мога да Ви дам обща цена за изпълнение. Изпратих Ви информация по ел. поща за изготвянето на технологичната документация по Закона за храните.
            Ще следва да уточните:
            – с архитект – цена за проектиране, процедури за съгласуване и одобряване
            – институции – РЗИ, ОДБХ, ВиК, енерго, пожарна, община – имат различни такси
            – обзавеждане и оборудване – с фирми, от които ще ги закупите
            – със счетоводител – начина на отчитане на дейността, касов апарат, назначаване, осигуровки и др.

            С мен може да обсъждате и да получавате решение за всеки възникнал въпрос от самото начало до реализация на Вашата идея.
            Със сигурност ще трябва да предвидите срок не по-малък от 6 месеца за изготвяне на необходимата документация за обекта.
            Ако наемете под наем готово помещение този срок ще е не повече от 1-2 месеца. Вие ще решите най-добрата възможност за Вас!
            Очаквам да ме уведомите за Вашето окончателно решение!

            Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.