ЗДРАВНА КНИЖКА – заверка в РЗИ – в сила от 01.01.2014 г.


НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 15 ОТ 2006 Г. ЗА ЗДРАВНИТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЛИЦАТА, РАБОТЕЩИ В ДЕТСКИТЕ ЗАВЕДЕНИЯ, СПЕЦИАЛИЗИРАНИТЕ ИНСТИТУЦИИ ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ, ВОДОСНАБДИТЕЛНИТЕ ОБЕКТИ, ПРЕДПРИЯТИЯТА, КОИТО ПРОИЗВЕЖДАТ ИЛИ ТЪРГУВАТ С ХРАНИ, БРЪСНАРСКИТЕ, ФРИЗЬОРСКИТЕ И КОЗМЕТИЧНИТЕ САЛОНИ (ДВ, БР. 57 ОТ 2006 Г.)

В сила от 01.01.2014 г.
Издадена от Министерството на здравеопазването

Обн. ДВ. бр.106 от 10 Декември 2013г.

§ 1. В чл. 4 се правят следните изменения и допълнения:
1. Създават се нови алинеи 3 и 4:
„(3) Всяка новоиздадена лична здравна книжка се заверява и регистрира в регионалната здравна инспекция по настоящ адрес на лицето след извършване на предварителните медицински прегледи.
(4) Заверяването на личните здравни книжки по ал. 3 се извършва срещу представен документ за самоличност и удостоверение за настоящ адрес на лицето, чрез поставяне на печат върху снимката и подпис на длъжностното лице, отговорно за заверката.“
2. Създава се ал. 5:
„(5) Заверените лични здравни книжки по ал. 4 се вписват в регистъра по чл. 11.“
§ 2. Създава се чл. 11:
Чл. 11. (1) В регионалната здравна инспекция се води регистър на новоиздадени лични здравни книжки съгласно приложение № 2.
(2) Директорът на регионалната здравна инспекция определя със заповед длъжностните лица, които извършват заверката на личните здравни книжки по чл. 4, ал. 4 и вписването на заверените лични здравни книжки в регистъра по ал. 1.“

Lex.bg – Закони, правилници, конституция, кодекси, държавен вестник, правилници по прилагане.

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to ЗДРАВНА КНИЖКА – заверка в РЗИ – в сила от 01.01.2014 г.

  1. Зорка Икономова каза:

    Здравейте, работата ми изисква здравна книжка, която заверявам всяка година. При положение, че постоянният и настоящият адрес са едни и същи и аз не съм ги променяла, също така и местоживеенето си не съм променила, необходимо ли е всяка година да вадя документ от общината за настоящ адрес, при положение, че аз вече имам от общината жълтата бланка от удостоверението за настоящ адрес? Това удостоверение не е ли достатъчно или всяка година трябва да внасяме на общините такси за тези удостоверения? Не трябва ли тези удостоверения да се изискват само, ако има промяна на настоящият адрес! Предварително Благодаря за отговора!

    Харесвам

  2. Здравейте г-жо Ганева,
    Съгласно промяната в Наредба № 15 от 27.06.2006 г. за здравните изисквания към лицата, работещи в детските заведения, специализираните институции за деца и възрастни, водоснабдителните обекти, предприятията, които произвеждат или търгуват с храни, бръснарските, фризьорските и козметичните салони заверяването на личните здравни книжки се извършва срещу представен документ за самоличност и адресна регистрация или удостоверение за настоящ адрес на лицето.
    Може да се регистрирате временно на друг адрес, различен от този по лична карта, за да вземете удостоверение и да направите заверка в РЗИ по местонахождението на работата Ви.

    Харесвам

  3. Надя Ганева каза:

    Може ли здравната книжка и съпътстващите я документи да се изпратят с куриер до РЗИ и върнати по същия ред, за моя сметка, без да е необходимо да ходя лично?

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.