Парламентът прие промени в Закона за туризма


Парламентът прие промени в Закона за туризма

Законът за туризма, който се пише от 4 години, бе гласуван на второ четене в парламента във вторник вечерта.

Предстои приемането на 13 наредби – за задължителната застраховка „отговорност на туроператора“, за изискванията за категоризирането на хотелите и заведенията, подробните правила за организираните детски и ученически пътувания, за единната система за туристическа информация и за оборудването на туроператорските офиси. 

В следващите шест месеца трябва да се приеме и наредба за сертифициране на балнео- и СПА  центровете, за изискванията към персонала им, към хижите, както и за единните стандарти за работа на туристическите информационни центрове. Половин година е и срокът за определяне на правилата за безопасната експлоатация на басейните в хотелите.

МОТИВИ КЪМ ПРОЕКТА НА ЗАКОН ЗА ТУРИЗМА

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на туризъм. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.