ФОРМИ ЗА ДИСТАНЦИОННА КОМУНИКАЦИЯ


Припомням на всички заинтересовани лица, че могат да се използват формите за дистанционна комуникация и връзка с различни институции: телефони; електронни адреси; лицензирани пощенски оператори и системата за сигурно електронно връчване, като за целта заявителят посочва това в подаденото заявление. А плащанията към администрацията за съответната услуга могат да се извършват и по банков път.
Заявяването и получаването на услуги по електронен път може да се извърши чрез системата за сигурно електронно връчване.
ПРЕДИМСТВА
• Удостоверяване на време на изпращане на документи и съобщения от изпращача
• Удостоверяване на време на получаване на документи и съобщения от получателя
• Сигурност и защитеност на комуникацията
• Доказателствена тежест на комуникацията
• Гаранция за автентичност на обменените документи
Електронното връчване е система, която позволява изпращане и/или получаване и съхраняване на електронни документи за/от публични органи, физически и юридически лица. Поддържа възможност за известяване чрез мейл и SMS (чрез използване на SMS услуга на GSM оператор). Времето на изпращане и получаване на документа/съобщението се записва като се ползва услуга за удостоверяване на време.
Услугата за електронна препоръчана поща представлява електронен еквивалент на препоръчаната поща с обратна разписка. Предназначена е за граждани и юридически лица, за администрации (в т.ч. общини), за лица, осъществяващи публични функции и за организации, предоставящи обществени услуги.
Достъпът през системата се осъществява след регистрация чрез средство за идентификация на потребителите (квалифициран електронен подпис /КЕП/ или ПИК на НОИ).

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, полезна информация и тагнато. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.