Хранителни добавки, диетични храни за специални медицински цели, храни за кърмачета и преходни храни, и др.


В качеството им на храни са обхванати от законодателни актове от общ характер в рамките на законодателството, относно безопасността на храните.

Същите следва да се продават в обекти, регистрирани по чл. 12 от Закона за храните. Ето защо обектите (аптеки, дрогерии, специализирани търговски магазини – магазини за здравословни и диетични храни, спортни центрове, складове, дистрибутори и др.), в които те се продават следва да създадат условия и изготвят необходимата документация.

За целта търговците на дребно с лекарствени  продукти се регистрират за търговия с хранителни добавки, диетични храни за специални медицински цели, храни за кърмачета и преходни храни и др. в ОДБХ. Същите  подлежат на контрол по реда на Закона за храните.

С процедурата може да се запознаете тук РЕГИСТРАЦИЯ

21.02.2012 г. Проблемът с хранителните добавки е много сериозен и непрекъснато се натъкваме на него, коментира изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, цитиран от БТА. Има сериозен проблем обаче с търговията им по интернет, каза д-р Войнов. „Всеки, който си закупува подобна хранителна добавка по интернет, не може след това да я разпространява, а да я ползва само за лична употреба и носи личната си отговорност“. Пълният текст на статията може да прочетете тук >>>.

За повече информация, подготовка на обекта и за изготвяне на необходимата документация за регистрация, се свържете с нас, на посочената контактна информация.

За изготвяне на оферта, моля изпратете писмо и посочете данни за обекта – вид на обекта, местоположение, налична документация за обекта, осъществявани дейности, видове храни, брой персонал и др..

Запознайте се с предлаганите от нас възможности:

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВИДОВЕ УСЛУГИ, ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, РЕГИСТРАЦИЯ. Запазване в отметки на връзката.

4 Responses to Хранителни добавки, диетични храни за специални медицински цели, храни за кърмачета и преходни храни, и др.

  1. Владимир каза:

    Как перерегистрировать пищевые добавки , которые были сертифицированы (зарегистрированы) в другой стране ?

    Харесвам

  2. Ирена каза:

    Здравейте,
    Предстои ми отваряне на магазин за хранителни добавки, искам да попитам, какви документи, ще са нужни за регистрацията пред БАБХ (имам вече изготвена система за самоконтрол). Също така бих искала да зная как става самото регистриране на търговския обект. Благодаря ви предварително!

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.