Безопасност на опаковките, предназначени за контакт с храни


Всички участници в хранителната верига следва да бъдат предпазени и запознати с възможно замърсяване на храните от химични замърсители от опаковъчните материали. Отговорност за това носят както производителите на тези материали, така и ползвателите им – предприятията, които използват опаковки.

Безопасни ли са за храните опаковките, опаковъчните материали и спомагателните опаковъчни средства?

Какви видове опаковки следва да използвате?

Какви проблеми съществуват при различните видове опаковки?

На тези и други въпроси отговор може да намерите в публикацията на адрес  http://focalpoint.foodsafety.bg/images/stories/analiz_Maja%20Stoicheva1.pdf 

Източник: http://focalpoint.foodsafety.bg/

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ, ХРАНИ И НАПИТКИ. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.