Комплексни проверки на производствени и търговски обекти за съответствие на екологичното законодателство


Експерти от Регионалните инспекции за опазване на околната среда и водите (РИОСВ) извършват комплексни проверки на производствени и търговски обекти за съответствие на екологичното законодателство – ЗУО, Наредба за опаковките и отпадъците от опаковки, Наредбата за определяне на реда и размера за заплащане на продуктова такса за продукти, след употребата на които се образуват масово разпространени отпадъци, Наредбата за установяване на мерки за прилагане на Регламент 842/ 2006 г., Наредбата за установяване на мерки за прилагане на Регламент 1005/ 2009 г. и Наредбата за реда и начина на съхранение на опасни химични вещества и смеси.

Проверките са насочени към:

– климатични и хладилни инсталации – за наличие на хладилен газ-агент R-22, който се забранява да се използва след 01.01.2015 г., съгласно Регламент (ЕО) № 2037/2000 г. на Европейския парламент и Съвета, протоколи от извършени проверки за течове

– използвани опаковки – декларации за съответствие, платена продуктова такса

– използвани опасни химически вещества и смеси – места за съхранение, информационни листи за безопасност, отговарящи на изискванията на Регламенти REACH и CLP

– образувани отпадъци – видове, договори за поемане на задължение по оползотворяване на отпадъци от опаковки

– етикиране на продукти – за наличие на маркировка, съгласно изискванията на чл. 5, ал. 1, т. 3 от НООО – маркировка за разделно събиране на отпадъци от опаковки.

Още подробности вижте тук >>>

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ. Запазване в отметки на връзката.

1 Responses to Комплексни проверки на производствени и търговски обекти за съответствие на екологичното законодателство

  1. проверка на пожарогасители каза:

    Много съм доволна, че се правят проверки, само така ние българите ще се научим да изпълняваме законите и това което се изисква от нас.Като че ли ни е вредно на всеки закон да намира вратички и дори и да не е нужно винаги ще гледаме да минем по тънко.Един пример, може да работим до 17 часа, но винаги искаме да си тръгнем и минутка по рано, само и само да е по рано. Благодаря ви за статията, радвам се че ни пишете.

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.