НЕПОИСКАНИ ТЪРГОВСКИ СЪОБЩЕНИЯ


Фирмите, практикуващи директен e-mail маркетинг, могат да сверяват своите бази данни адреси с вписаните в електронния регистър

Съгласно чл.2, ал.1 от НАРЕДБАТА ЗА ВОДЕНЕ НА ЕЛЕКТРОНЕН РЕГИСТЪР НА ЕЛЕКТРОННИТЕ АДРЕСИ НА ЮРИДИЧЕСКИТЕ ЛИЦА, КОИТО НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПОЛУЧАВАТ НЕПОИСКАНИ ТЪРГОВСКИ СЪОБЩЕНИЯ  (пълен текст) и ЗАКОНА ЗА ЕЛЕКТРОННАТА ТЪРГОВИЯ,

Комисията за защита на потребителите към министъра на икономиката, енергетиката и туризма води и поддържа регистър на електронните адреси на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения, и осъществява дейности по вписванията в него.

Фирмите, практикуващи директен e-mail маркетинг, могат сами да сверяват своите бази данни адреси с тези на вписаните в електронния регистър.

От меню „Проверка“ Вие можете да проверите дали съответен електронен адрес е вписан в Регистъра. Ако същият е вписан, след натискане на бутона „провери“, ще се визуализира информация за юридическото лице, което го е вписало.

В меню „Вписване и промяна“ са разяснени начините за регистрация в Регистъра на електронните адреси на юридическите лица, които не желаят да получават непоискани търговски съобщения.

На сайта на Комисията за защита на потребителите www.kzp.bg  е качена за свободно изтегляне и употреба програмата- KZPMailClearing.exe, с която се извършва операцията. Осен нея, на страницата на КЗП е поместено ръководство за работа със софтуера, както и криптирана версия на списъка с електронни адреси вписани в регистъра.

Ежеседмично, на сайта на Комисията, ще е на разположение за изтегляне последната, актуална версия на списъка с адреси.

Програмата KZPMailClearing.exe създадена е с безвъзмездната помощ на „Апис България“ ООД.

За допълнителна информация: info@kzp.bg

Източник: Комисията за защита на потребителите.

 

About "НАССР Консултинг" ЕООД - София - "Знанието е съкровище, което следва навсякъде този, който го притежава."

Консултант в областта на храните, туризма и околната среда - с познания, образование и опит, инж-технолог Христина Стамболова-магистър по специалност "Технология на животинските и хранителни продукти,консервирането и общественото хранене" (1991 г.) и магистър по туризъм (2006 г.), придобити в УХТ (бивш ВИХВП)-гр. Пловдив, с дълъг опит (25 г.) в областта на околната среда, с участия в редица обучения и опит по екология, туризъм, храни и хранене, обществени поръчки, приватизация, концесии, мениджмънт на сгради и др.
Публикувано на полезна информация, туризъм. Запазване в отметки на връзката.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.